Q-CAPE specialiseert zich in bio-producten uit Zuid-Afrika

Het biologische handelsbedrijf Q-CAPE in Dronten heeft haar focus aangescherpt. Werd het biologische assortiment van aardappelen, peen en uien enkele jaren geleden nog aangevuld met Zuid-Afrikaanse pompoenen en zoete aardappelen, vanaf dit seizoen richt Q-CAPE zich uitsluitend op de biologische producten uit Zuid-Afrika. Dit is doorvertaald in een nieuw passend logo en website: www.qcape.nl

“De vraag naar onze Zuid-Afrikaanse producten is groot. Daarom hebben wij in overleg met onze telers in Zuid-Afrika besloten het areaal uit te breiden. De teelt, oogst, transport én verwerking van de biologische pompoenen en zoete aardappelen vraagt daardoor extra aandacht van ons. Om de kwaliteit op het hoogste niveau te houden, hebben wij besloten om onze aandacht volledig op de Zuid-Afrikaanse producten te richten”, aldus Leo Stoker van Q-CAPE.

Voor de begeleiding en ondersteuning van de telers werkt Q-CAPE in Zuid-Afrika met een eigen teeltadviseur. Daarnaast zijn Leo Stoker en Kees van Woerden nog geregeld ter plaatse om samen met de telers strategische keuzes te bespreken. Naast areaal, teeltplanning en rassenkeuze wordt ook vooruitgekeken om het assortiment te verbreden. De specifieke wensen en mogelijkheden van de telers spelen hierin een belangrijke rol. “De telers waarderen de samenwerking met ons omdat wij samen met hen nieuw perspectief bieden voor de teelt van biologische gewassen.”

Het nieuwe teeltseizoen in Zuid-Afrika is, in tegenstelling tot in Nederland, al in volle gang. De pompoenen zijn in september geplant. Vanaf november tot eind februari worden ze geoogst. Zoete aardappelen worden vanaf oktober geplant en zijn in de periode van februari tot eind mei oogstrijp. De biologische pompoenen en zoete aardappelen importeert Q-CAPE in eigen beheer. Na aankomst in Nederland wordt het product gewassen, gesorteerd en op klantwens verpakt. De afzet is vooral gericht op supermarktketens en de groothandel in West-Europa.

Voor meer informatie over de biologische pompoenen en zoete aardappelen uit Zuid-Afrika, kunt u contact opnemen met Leo Stoker van Q-CAPE (M: +31 (0)6 22 12 18 52)